Matiné 20180714

  • -

Matiné 20180714

Kategória:Események

Felsőréten civil kezdeményezésre elindult az ISMERD MEG A SZOMSZÉDOD mozgalom, melynek második rendezvénye 2018 07 14-én Természeti környezetünk megismerése, megóvása főcímmel került megrendezésre. Ez egyben a FELSŐRÉTI MATINÉ sorozat első állomása is volt. A főcímhez illő, idilli fás környezetben, a Szilas patak régi medrének partján, az élő ökofolyosó Bíborka utcai szakaszán kialakított közösségi téren főzés és mulatság mellett előadások is helyet kaptak. A rendezvény sorozat célja a Felsőrét lakóközösség építése, lakók hasznos információkkal történő ellátása,  a jókedv és a kulturált szórakozás lehetőségének biztosítása .

Rimóczi Sándor Vilmos Nagytarcsa polgármestere, Mátyók György a br. Wesselényi Vadásztársaság hivatásos vadásza és Apostol Krisztofer közös előadásban mesélt a vadászat szépségéről, a körülöttünk lévő vadgazdálkodási területről, az itt élő vadakról, a velük való találkozáskori helyes magatartásról, és az együttélés szabályairól. Tátott szájjal hallgatta a közönség a történeteket a rókáról, aki eltévedt, és egy gödörbe esett, a vonuló és szerelmes szarvasokról, akik ilyenkor kiszámíthatatlanok, a gidát fektető őzről, a vaddisznó családokról… Az utakra ugró állatok komoly kockázatot jelenthetnek a sofőröknek, ezért fokozott óvatossággal kell közlekedni a környék közutjain.

A vadak után a növényeké volt a főszerep, Rónai Pálné Krisztina a helyi gyógynövények világába kalauzolt el minket. Döbbent arcok jelezték a közönség soraiban, hogy a lakóparkban lakók még csak nem is sejtették, hogy milyen gazdag gyógynövény világ vesz körül bennünket.  Felnőttek és gyermekek együtt szaglászták és tapintották az ismertetett növényeket

Ha túrázási ötletet keresünk, aktív, egészséges kikapcsolódásra vágyunk, szeretnénk többet megtudni közvetlen természeti környezetünkről, csatlakozzunk a helyi szervezett túrákhoz, melyekről  Koszták Rudolf, a Nagytarcsa környékét bejáró Tarcsa Túra vezetője beszélt nekünk.

Ekkorra már a finom pincepörkölt is kész lett, indult a mulatság, eszem – iszom , ismerkedés. Közben a lelkes gyermek csapat birtokba vette a helyben kialakított mini játszóteret is. ( köszönet Nagytarcsa Önkormányzatának és a lelkes Matiné Köménymagnak)

Köszönjük az előadóknak a szinvonalas előadásokat, hálás köszönet a civil szervező csapatnak, a Matiné Köménymagnak ( Demeter Péter főszakács, Papp Gabriella D. főszervező, Tóth Zoltán fotós, Szilágyi Albert, Tokaji Zsuzsanna , Tokaji Attila, Tengyer Minea, Vén Ildikó, Mann Krisztina, Krasznai Ferenc ) a szervezésért és lebonyolításért és  a támogatóknak ( Lájk Sütiző és Kávézó, Foltin, Szilas Project, Rimóczi Sándor Vilmos, Mozgó Pékautó a Községházával szemben) a hozzájárulásokért .


FACEBOOK

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar